Ukrayna Vize Başvurusu

Ukrayna vizesi ni normal şartlarda 5 gün içerisinde alabilirsiniz. Ancak daha hızlı olmasını istiyorsanız express vize alabilir ve bu durumda iki katı vize ücreti ödemeyi kabul etmiş olursunuz. Ukrayna sürenizin dolması halinde derhal ülkeyi terketmelisiniz. Oradayken süre uzatımını sağlayamazsınız.
Vize Ukrayna başvurunuzun reddedilmesi halinde, size bildirilen nedenlere göre tekrar evraklarınızı düzenleyip, eksik evraklarınızı tamamlayıp en kısa zamanda vize başvurusunda tekrar bulunabilirsiniz.

 Ukrayna vize işlemleri

Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahiplerinden, ayrıca oturma, çalışma ve öğrenim kaydı olanlardan Ukrayna vizesi istenmez.
Ukrayna Vize si almak için, Acil Tıbbi Bakım Sertifikanızın olduğundan emin olmalısınız. Uzun süreli vizelerde AIDS testi bile istenmektedir.

Vize başvurunuzu, seyahat amacınıza göre yapmalısınız. Mesela turistik vize ile Ukrayna ya gidenler Ukrayna da oturma, evlenme veya çalışma hakkına sahip olamazlar.

UKRAYNA VİZESİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR?

Tüm vizeler için ortak istenen belgeler:
En az vize süresi kadar geçerliliği olan pasaport (6 ay olması tercih edilir),
İki adet, belirli ebatlarda ve arka fonu beyaz olan, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
Seyahat Sağlık Sigortası,
Uçak bileti (gidiş ve dönüş) ve Otel rezervasyonları (ya da isme yazılmış davetiye),
Konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat detaylarını belirten dilekçe gerekmektedir.

Bu belgelere ilave olarak, farklı amaçlı başvuru formu için gerekli belgeler:

TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EK EVRAKLAR

Şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
Görüşülecek şirketin adınıza göndermiş olduğu imzalı davetiye yazısı,
SSK işe giriş belgesi (yeni işe girmiş olanlar için eski SSK belgesi gerekmektedir),
Ticari amaçlı davet yazısı (onaylı ve detayların belirtildiği),

 Ukrayna Turist Vizesi Evrakları

Turist olarak gidecek kişinin çalıştığı şirketinin vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi,
SSK belgesi,
İzin garanti yazısı (şirket tarafından yazılmış),
Banka hesabı, varsa tapular, kredi kart fotokopileri vb. gerekmektedir.
Öğrenci, ev hanımı veya emekli durumunda olanlar da turistik vize başvurusunda bulunurlar.

Özel vize almak için, genel belgelere ilave olarak bir Ukrayna vatandaşından adınıza yazılmış dilekçe veya tedavi için gidilecekse bunu kanıtlayan evraklar gerekmektedir.

Transit vize almak için ise ilave olarak asıl gidilecek ülkenin vize fotokopisi gerekmektedir.

Ana Sayfa Ukrayna Vize Ukrayna Büyükelçiliği Ukrayna Hakkında Ukrayna Vize İşlemleri Ukrayna Vize Başvuru Formu Bize Ulaşın